Forumul Hunedoara
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul Hunedoara

non comercial


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Paine bio

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Paine bio Empty Paine bio 30.12.12 17:00

cami33Florica Cristea a adus pentru prima data pe piata Devei, in anul 1996, painea feliata si painea cu multicereale dupa o reteta proprie. De atunci, afacerea cu paine a prins contur: a cumparat fosta fabrica de paine din Deva, a modernizat-o, iar firma sa, Teocris, a devenit un producator recunoscut in zona.
De anul trecut, Florica Cristea a intrat si pe piata produselor ecolo-gice cu doua sortimente de paine, una neagra si alta semialba, ambele din faina integrala. “Am intentionat mai demult sa facem produse ecologice, dar lipsa, la vremea respectiva, a legislatiei specifice si lipsa materiilor prime certificate ne-au intarziat”, a declarat ea. Gasirea furnizorilor de materii prime si ingrediente obtinute 100% in conformitate cu regulile productiei ecologice, amenajarea si organizarea fluxului de fabricatie – de la receptia materiei prime si depo-zitare pana la procesare si ambalare – intr-un regim strict eco si obtinerea certificatului de procesator bio de la un organism acreditat au “consumat” mult timp. Insa efortul nu a fost in zadar.
PIATA. Cele doua sortimente de paine eco se vand sub marca Victoria&Marisca in 120 de magazine si supermarketuri din Deva. De asemenea, painea bio de la Teocris se vinde in supermarketurile Spar, Ar-tima,Trident, Billa, Real si Kaufland din intregul judet Hunedoara si din Alba. “Nu vindem foarte mult, cam 150 de paini ecologice pe zi. Sigur productia acestor tipuri de produse nu inregistreaza procente foarte mari desi, paradoxal, interesul consumatorului direct este evident. Insa nu acelasi lucru se intampla cu detailistii. In general, acestia ma-nifesta retinere, mai ales supermarketurile si hypermarketurile. Logica este una simpla: sunt necesare investitii pentru expunerea diferen-tiata si semnalizarea corespun-za-toare a produselor ecologice”, considera Cristea. De altfel, ea a adau-gat ca este in tratative de ceva vreme cu Real, pentru a intra in reteaua na-tio-nala a hypermarketului, insa dis-cutiile merg foarte greu. Ea a reusit sa-si aduca cele doua sortimente de paine bio si in Bucuresti, la magazi-nul de produse bio de langa Perla.

http://www.ecomagazin.ro/o-felie-de-sanatate/

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Subiecte similare

-

» Paine de casa

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum