Forumul Hunedoara
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul Hunedoara

non comercial


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Modernizare Combinat

2 participanți

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Modernizare Combinat Empty Modernizare Combinat 22.03.10 18:57

metalurgistul

metalurgistul
"În urmă cu câteva zile, la ArcelorMittal Hunedoara au sosit trei TIR-uri cu primele echipamente destinate modernizării bătrânului laminor de profile grele (LPG). Începând cu data de 26 martie, combinatul va fi închis timp de o săptămână, în vederea montării unor injectoare cu oxigen şi carbon la Oţelărie. .."
sursa: http://www.mesagerulhunedorean.ro/au-sosit-primele-utilaje-pentru-modernizare-a-laminorului-din-hunedoara

Sa vedem ce o sa fie...

2Modernizare Combinat Empty Re: Modernizare Combinat 28.03.10 21:57

siderurgistul


sunt curios si eu

metalurgistul

metalurgistul
"Ieri, la ArcelorMittal Hunedoara s-a pus în funcţiune cuptorul de reîncălzire a blumului, în cadrul investiţiei de 43 de milioane de euro, care se derulează la combinatul hunedorean, pentru realizarea unui laminor de europrofile.

Cuptorul va funcţiona pe laminorul existent, până la 1 august, când se va opri pentru lucrările de instalare a noului laminor. Instalarea liniei de laminare se va face între 1 august şi decembrie 2011. În decembrie sunt planificate testele la rece şi la cald.

Capacitate de 400.000 tone de oţel pe an

„Cuptorul are un consum de gaz redus cu 50 la sută faţă de cel vechi, la o productivitate de 80 t de oţel/oră. Odată cu construirea noii linii de laminare, vom îmbogăţi portofoliul de produse prin fabricarea şi a europrofilelor (IPE, UPE, H). Noua linie de laminare are o capacitate de 400.000 tone/an, iar ţinta producţiei de oţel după finalizarea investiţiei este de 700.000 tone/an”, a declarat Remus Păţan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Modernizarea uzinei continuă

„Continuăm modernizarea fabricii, în vederea atingerii unei eficienţe ridicate şi îmbunătăţirea calităţii. Punerea în funcţiune a cuptorului este doar un pas în cadrul programului de construcţie a noului laminor“, a adăugat directorul general Remus Păţan.

În prezent, la ArcelorMittal Hunedoara, lucrează 687 de persoane. Ultima disponibilizare a fost efectuată în anul 2009. Investiţia de 43 de milioane de euro este cea mai mare realizată în ultimii 20 de ani la combinatul din Hunedoara.
" sursa: Mesagerul Hunedorean


e o veste buna, cred, in conditiile actuale, desi e totusi trist ca mai lucreaza doar 687 oameni...

4Modernizare Combinat Empty "investitii" in combinat 22.04.11 14:03

metalurgistul

metalurgistul
aceasta "investitie mareata" in siderurgia hunedoreana va scadea si mai mult numarul de locuri de munca din combinat, in prezent la laminorul de 650 mm lucreaza aproximativ 250 oameni si dupa aceasta modernizare, care de altfel nu e decat inlocuirea utilajelor noastre cu altele de la un laminor din luxemburg (de fapt e un fel de relocare mascata a unei unitati de productie) vor ramande doar putin peste o suta de oameni,.. deci noua investitie va genera noi someri...
in loc sa pastreze actualul laminor 650 si cel "nou" sa il fi montat intr-o alta hala, ca doar erau multe alte hale goale, eventual la fostul laminor 750 care folosea cuptoarele de la 650, ca oricum nu o sa mai faca toata gama de produse pe care le realiza pe laminorul 650 mm,

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum