Forumul Hunedoara
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul Hunedoara

non comercial


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Arcelor Mittal

2 participanți

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Arcelor Mittal Empty Arcelor Mittal 02.12.09 23:34

siderurgistul



2Arcelor Mittal Empty Re: Arcelor Mittal 01.12.11 12:37

metalurgistul

metalurgistul

3Arcelor Mittal Empty Re: Arcelor Mittal 06.04.12 21:17

metalurgistul

metalurgistul

Directorul general Remus Patan s-a pensionat incepand cu data de 1 aprilie 2012,... nu stiu daca e bine sau rau... in timpul cat a fost director s-a realizat investitia la laminorul 650 dar am inteles ca au unele probleme, tot in timpul cat a fost director s-au inchis laminoarele de sarma si fina insa acestea oricum trebuiau inchise prin acordul Romaniei cu UE, pe langa aceste capacitati de productie s-a mai inchis fabrica de oxigen si fabrica de var,... sa speram ca dupa inchiderea de capacitati si restructurare, planul de investitii inceput in anul 2009 prin modernizarea laminorului 650 va continua cu noi investitii, prin reconstructia unei fabrici de oxigen absolut necesara otelariei, si de ce nu, prin reconstructia a cel putin unui laminor, un laminor de sarma fiind foarte benefic Hunedoarei, mai ales ca inca producem materia prima pentru acest tip de produs, inca mai exista hale nedaramate pe platforma blooming unde se poate extinde

metalurgistul

metalurgistul

"Protest spontan la poarta Arcelor Mittal
Salarii de mizerie la nr. 1 mondial
Hoţii! Hoţii! Au scandat, ieri, peste 200 de siderurgişti, la poarta principală a combinatului ArcelorMittal Hunedoara, nemulţumiţi de salariile pe care le câştigă aici.

Şi-a înghiţit statul de plată
Siderurgiştii hunedoreni au blocat, ieri, într-un protest spontan, intrarea la Oţelăria Electrică nr. 2, maşinile mari fiind nevoite să aştepte zeci de minute în afara societăţii. Petru Vaidoş, preşedintele Sindicatului Siderurgistul, a declarat că muncitortii sunt nemulţumiţi de nivelul lefurilor. Prin protest, salariaţii de la ArcelorMittal Hunedoara au vrut să atragă atenţia administraţiei combinatului. Unul dintre protestatari şi-a înghiţit statul de plată, spunând că nu-i mai ajung banii de la o lună la alta.

Cer lefuri mai mari cu 20 la sută
„De trei ani, salariile de la Arcelor Mittal Hunedoara nu au fost mărite, în afara unei indexări de 10 la sută, acordată anul trecut. Faţă de inflaţie, acest procent nu a reprezentat aproape nimic. Am solicitat administraţiei combinatului o creştere salarială de 20 la sută, începând cu 1 aprilie, adică, să se aplice măsura retroactiv. Noi nu trăim într-un cub de cristal, ştim că este criză, dar considerăm că s-a ajuns la limita de suportabilitate. Nivelul salariilor nu reflectă, sub nici o formă, felul în care lucrează siderurgiştii. La muncitori, salariile sunt cuprinse între 186 şi 230 de euro, ceea ce considerăm că sunt mult sub ceea ce ar trebui să fim ca nivel de retribuire”, a declarat liderul sindical.

Vor intra în grevă generală
Petru Vaidoş susţine că nivelul lefurilor din combinatul hunedorean nu respectă prevederile Codului de conduită profesională a Grupului Arcelor Mittal. „Degeaba ArcelorMittal este numărul 1 mondial, dacă noi avem, după 28 de ani de muncă, salarii de 1.000 de lei”, a spus unul dintre protestatari. Sindicaliştii sunt decişi ca, dacă nu li se aprobă creşterea salarială solicitată, să întrerupă lucrul. În prezent, la ArcelorMittal Hunedoara, mai lucrează 820 de persoane."
http://www.mesagerulhunedorean.ro/salarii-de-mizerie-la-nr-1-mondial

metalurgistul

metalurgistul

Luna aceasta indienii de la Arcelormittal au obtinut autorizatie de constructie pentru statie de prelucrare zgura calda, am inteles ca aceasta statie va fi amplasata in apropierea otelariei, in hala de la laminorul de sarma 2, va avea o capacitate de 75.000 tone zgura prelucrata pe an, sa speram ca aceasta invesitie va genera cateva locuri de munca noi,acum ar fi bine daca ar construi fabrica de oxigen, asa cum se si prevede in planul de investitii, altfel e foarte greu sa lucreze otelaria la capacitate maxima si sa indeplineasca planul, tinta de productie in viitorul apropiat fiind de 700.000 tone otel pe an.

metalurgistul

metalurgistul

"ArcelorMittal Hunedoara are un nou director general, indianul Amit Kumar, acesta înlocuindu-l pe Remus Păţan, care a ieşit la pensie.

Experienţă de 11 ani
“Actuala schimbare de conducere nu va avea nici un impact asupra planurilor noastre ambiţioase pentru unitatea din Hunedoara. Vom continua să transformăm compania şi să ne adaptăm la schimbările pieţei, pentru a avea cel mai înalt grad de siguranţă a operaţiunilor pentru angajaţii noştri, pentru a livra la timp produse de înaltă calitate, la cele mai bune costuri posibile”, susţine noul şef al combinatului hunedorean.
Amit Kumar, în vârstă de 32 de ani, are o experienţă de peste 11 ani în industria siderurgică. El şi-a început cariera ca director de producţie la Bhilai Steel Plant (o unitate de top a SAIL, India) iar în 2008, s-a alăturat echipei ArcelorMittal Long Carbon Europe ca Performance Enhancement Manager. În 2011, a fost numit director de investiţii la divizia Long Carbon, cu sediul în Luxemburg. "

sursa: mesagerulhunedorean.ro

metalurgistul

metalurgistul

"După o investiție de 43 de milioane de euro, ArcelorMittal Hunedoara a început producţia la noul laminor
ArcelorMittal Hunedoara a început producţia comercială la un nou laminor, în urma unei investiţii în valoare de 43 de milioane de Euro. Noul echipament îl va înlocui în totalitate pe cel vechi şi va avea o capacitate de producţie estimată de 400.000 de tone pe an.

“În ciuda situaţiei economice dificile, continuăm proiectele noastre de modernizare la unitatea de produse lungi de la Hunedoara pentru a ne îmbunătăţi calitatea, în vederea extinderii portofoliului de produse şi a includerii Euro-profilelor”, a declarat Amit Kumar, Director General al ArcelorMittal Hunedoara. Ca urmare a acestei investiţii, unitatea din Hunedoara produce atât profilele clasice (precum UPN, IPN), profile noi (Euro profile IPE, UPE and H) precum şi laminate rotunde. În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde USD şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel. Operaţiunile miniere ale Grupului au produs 54 de milioane de tine de minereu de fier şi 8 milioane de tone de cărbune metalurgic."

sursa adevarul.ro/locale/hunedoara

... sa speram ca va fi bine, ca aceasta investitie va da randamentul asteptat si metalurgia hunedoreana va continua...

metalurgistul

metalurgistul

"ArcelorMittal Hunedoara a deschis o nouă schemă de plecări voluntare pentru angajaţi. Pachetele financiare oferite siderurgiştilor sunt mai sărace decât cele din 2009, când au avut loc ultimele autodisponibilizări.
Conducerea ArcelorMittal Hunedoara a luat această decizie ieri, iar angajaţii se vor putea înscrie pe liste în perioada 10 august-14 septembrie. Deşi liderul Sindicatului „Siderurgistul”, Petru Vaidoş, spune că deocamdată, nu a fost stabilit un număr al celor care trebuie să plece, surse din interiorul combinatului susţin că echipa managerială intenţionează să scape de 250 de salariaţi. „Nu toţi cei care se înscriu pe liste vor putea pleca, întrucât conducerea îşi rezervă dreptul de a aproba sau respinge cererile, fără să-şi motiveze decizia. Nu se va pleca din departamentele în care normativele de personal sunt la limită, sau sub aceasta, dar se va putea pleca din secţiile în care este surplus de personal“, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Petru Vaidoş.
Cât despre pachetele financiare oferite metalurgiştilor care aleg să plece voluntar, acestea sunt mai puţin atractive decât cele de rândul trecut. Salariaţii vor încasa între cinci şi 18 salarii compensatorii, plus o sumă fixă, cuprinsă între 15.000 lei şi 19.000 lei, în funcţie de vechimea acumulată. În 2009, însă, când a avut loc ultimul val de autodisponibilizări, siderurgiştii au primit până la 24 de salarii compensatorii şi sume fixe, ce ajungeau chiar la 25.000 lei. În urma plecărilor voluntare din 2009, peste 560 de angajaţi ai ArcelorMittal Hunedoara au părăsit combinatul."

.... nu stiu ce sa mai zic, 250 angajati inseamna enorm in conditiile de fata, nu stiu ce productie vor mai face cu mai puitn de 600 angajati cat vor ramane, probabil inchide definitiv sectia mecanica, filiala lor, sau altfel nu-mi explic de unde sunt atat de multi oameni pe care-i vor da afara, nu le vor ajunge sa mai lucreze pe 3 schimburi nici la otelarie nici la laminor cu 550 anajati

metalurgistul

metalurgistul

ArcelorMittal şi-a prezentat joi strategia de business pentru etapa viitoare. Cheia de boltă a acesteia constă la Hunedoara în demararea producţiei comerciale pe noul laminor de Euro profile. Noua capacitate de producţie, reprezentând o investiţie de 45 de milioane de euro, are rolul de a consolida poziţia unităţii pe piaţa profilelor lungi din România şi, in extenso, din regiunea Balcanilor. „Sunt mândru să vă spun că angajaţii noştri cu experienţă în producerea oţelului au deprins repede şi eficient operarea noului laminor. Suntem încrezători că vom reuşi să ne consolidăm poziţia pe piaţa regională, iar această investiţie demonstrează că avem intenţii de a continua activitatea la Hunedoara pe termen lung”, a explicat Amit Kumar, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Cu ajutorul noii tehnologii, la Hunedoara se fabrică în prezent 15 noi tipuri de profile, planul fiind ca până la finalul acestui an să fie omologate 21 de dimensiuni, iar din 2013, gama de profile va creşte şi mai mult odată cu includerea în ofertă a unor corniere mari şi a unor profile destinate sectorului minier.
Potrivit lui Augustine Kochuparampil, director general al Diviziei Profile Lungi, Europa de Est, ArcelorMittal, noul laminor va permite abordarea unor sectoare noi de piaţă, cu efect în creşterea producţiei la Hunedoara de la 10.000 de tone, în prezent, la 40.000 de tone în circa 12 luni, în timp ce productivitatea pe om şi an va creşte de la 220 la peste 300 de tone de oţel. Oficialul a precizat că firma nu are în plan nicio disponibilizare colectivă în perioada următoare, în prezent la Hunedoara lucrând aproximativ 790 de persoane.

La întâlnirea avută cu reprezentanţii ArcelorMittal au participat şi oficialităţi din partea Consiliului Judeţean Hunedoara, a Prefecturii şi a Primăriei Hunedoara.
ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din întreaga lume. În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde USD şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, ceea ce reprezintă circa 6 % din producţia mondială de oţel.


http://nou.zhd.ro/article/noul-laminor-speran%C5%A3-de-45-de-milioane-de-euro-siderurgiei-hunedorene

Continut sponsorizat



Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Subiecte similare

-

» Combinatul Siderurgic Hunedoara

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum