Forumul Hunedoara
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul Hunedoara

non comercial


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Codul de conduită în spaţiile virtuale

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Admin


Admin

Codul de conduită prezentat mai jos este o adaptare a propunerii venite din partea lui Tim O'Reilly, propunere pe care o puteţi citi aici (limba engleză): http://en.wikipedia.org/wiki/Blogger%27s_code_of_conduct

1. Asumaţi-vă responsabilitatea pentru ceea ce scrieţi.

2. Textul electronic nu poate transmite corect emoţia. Nu încercaţi niciodată să fiţi emotiv în textele redactate către persoane necunoscute. Riscaţi să vă fie şters mesajul sau să primiţi un răspuns pe un ton pe care nu vi-l doriţi.

3. Dacă consideraţi că emoţia este importantă pentru ceea ce doriţi să comunicaţi faceţi tot posibilul să aveţi o întâlnire faţă către faţă cu interlocutorul Dvs.

4. Cel mai costisitor lucru din viaţă este ignoranţa. Nu rămâneţi indiferenţi când sesizaţi comportamente inadecvate unui dialog chiar şi în spaţiul virtual. Anunţaţi moderatorii sau administratorii.

5. Nu spuneţi unei persoane online ceea ce nu aţi îndrăzni sa-i spuneţi în faţă. Internetul nu este, precum aţi crede, un mijloc de a vă ascunde. Şi nu uitaţi că o problemă are mai mari şanse de a fi soluţionată dacă se adoptă un ton echilibrat în exprimare, iar în loc de inflamări şi acuzaţii s-ar aduce argumente pentru susţinerea punctului de vedere expus.

http://hunedoara.omgforum.net

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum