Forumul Hunedoara
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul Hunedoara

non comercial


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Investitii Parcul Industrial Hunedoara

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

metalurgistul

metalurgistul

"Dacă la finele anului trecut, conducerea Parcului Industrial Hunedoara argumenta faptul că entitatea economică administrată reprezintă cea mai viabilă alternativă de revigorare a municipiului de pe Cerna din punct de vedere economico-financiar şi social, scoţând la rampă o serie de promisiuni în acest sens, acum, cuantifică rezultatele şi vine în întâmpinarea agenţilor economici cu un pachet de facilităţi financiare.

Investiţii din resurse proprii şi noi parteneriate
„Am promis la preluarea mandatului de director general că pe actuala platformă industrială a oraşului, lucrurile se vor schimba mult în bine. Am promis o altă perspectivă economică a municipiului şi aceste lucruri se văd în fiecare zi”, a declarat Valeriu Bejinariu, directorul general al Parcului Industrial Hunedoara. De menţionat că echipa managerială a parcului a demarat în a doua jumătate a anului 2012, o investiţie din resurse proprii, care urma să rezolve problema asigurării utilităţilor necesare dezvoltării activităţilor economice pe întreaga platformă industrială. „Astăzi, această investiţie este finalizată în proporţie de 85 la sută. La finele lunii februarie 2013, parcul industrial va fi sută la sută funcţional. Perspectiva economică, se va îmbunătăţi începând cu luna martie 2013 când încă doi agenţi economici se vor stabili pe actuala platformă industrială a municipiului. Totodată, am creat un parteneriat cu mai mulţi agenţi economici din Franţa. Suntem în măsură să aducem în luna martie un nou agent economic francez, care va investi la Hunedoara, într-o activitate ce ţine de domeniul mecanicii fine şi sperăm să nu fie ultimul“, a mai precizat Valeriu Bejinariu.

Taxă administrativă mai mică
Anul 2013 se anunţă de bun augur pentru cei care vor investi în Hunedoara. Echipa Parcului Industrial propune noi facilităţi financiare, care, după cum se observă, nu au cum să rămână fără rezultat. „Noii investitori care vor alege parcul industrial vor plăti cu cca 60 la sută mai puţin ca până acum. Taxa de administrare se va modifica astfel: în primele trei luni, aceasta va deveni zero, oferind posibilitatea investitorilor să-şi folosească întreaga resursă financiară pentru realizarea documentaţiei şi investiţiei asumate. Plus că în următoarele 21 de luni de contract, investitorii vor avea o reducere de 50 la sută de la actualul cuantum al taxei de administrare, respectiv doar 0.05 euro/mp/lună + TVA. Valoarea redevenţiei contractului de concesiune rămâne aceeaşi şi se va achita către Primăria Hunedoara”, anunţă directorul general.

Cazare pentru transportatori, masă caldă pentru personal
„În cadrul programului de măsuri pentru anul 2013, ne propunem şi automatizarea accesului pe platforma industrială, investiţie demarată împreună cu un agent economic din incinta parcului şi aflată în faza de 75 la sută finalitate. Vom realiza şi parcarea de TIR-uri, aşa cum am promis, până la finele lunii martie şi suntem în măsură să menţionăm că vom crea pe parcusul anului 2013 şi locuri de cazare pentru personalul care asigură activitatea de transport marfă pentru agenţii economici din incintă. Ne gândim să asigurăm tuturor hunedorenilor care muncesc şi vor munci în parcul industrial, posibilitatea unei mese calde în pauza de producţie, aşa cum se întâmplă în toate parcurile industriale din Europa, motiv pentru care am pus bazele unei colaborari cu un agent economic care va asigura această prestaţie, la preţuri sub cele ale pieţei actuale”, a arătat Bejinariu.

Fidelitatea trebuie răsplătită
„Agenţii economici care îşi desfăşoară în prezent activitatea în parcul industrial, cărora, pe această cale, doresc să le mulţumesc că au ales Hunedoara – vor achita începând cu 01.01.2015, cu 25 la sută mai puţin din cuantumul taxei de administrare. Totodată, şi cei care încep investiţia în anul 2013 şi care ajung la scadenţă în anul 2015 (după perioada iniţială de minimum 24 de luni de contract), vor beneficia de această reducere de 25 la sută”, a dat asigurări directorul general. De asemenea, echipa de la Parcul Industrial propune tuturor agenţilor economici care doresc să investească în oraşul de pe Cerna, un birou unic specializat pe toată gama de servicii inginereşti – consultanţe tehnice şi juridice, obţinere autorizaţii de specialitate, proiectare, dirigenţie de şantier, evaluări patrimoniale, servicii de contabilitate, protecţia muncii, resurse umane şi cursuri de reconversie profesională."


http://www.mesagerulhunedorean.ro/se-misca-tot-mai-bine-lucrurile-in-parcul-industrial-hunedoara

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum