Forumul Hunedoara
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul Hunedoara

non comercial


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Spatiu verde neingrijit in mijlocul Hunedoarei

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

jianu


Unul dintre cele mai frumoase parcuri din municipiul Hunedoara, daca nu cel mai frumos datorita arborilor si arbustilor de aici, a ajuns o adevarata jungla. Iarba a crescut in nestire si acopera mobilierul din parc, copacii sunt netoaletati, aleile sunt crapate, iar locurile de joaca pentru cei mici sunt, in buna parte, distruse.
Asta se intampla dupa ce Primaria Hunedoara a “rupt” o parte din Parcul Corvin, pentru ca o firma privata sa construiasca o pizzerie si un fast – food. Ca sa faca loc investitiei, au fost defrisati 23 de arbori. In schimbul terenului, administratia locala ar trebui sa se aleaga cu parcul amenajat. Asta in teorie, pentru ca in practica lucrurile stau cu totul diferit. Constructia la pizzerie a fost demult finalizata, dar despre amenajarea parcului, promisa in contract, nu se mai aude nimic. Contractul de parteneriat public – privat dintre Primaria Hunedoara si SC Proiect Design SRL a fost aprobat de Consiliul Local in anul 2005, iar autorizatia de constructie a fost obtinuta un an mai tarziu. La inceputul lucrarilor de defrisare, Garda de Mediu a amendat beneficiarii investitiei, pentru lipsa autorizatiei de mediu, dar intre timp lucrurile s-au rezolvat, iar constructia a inceput sa prinda contur. La vremea respectiva, reprezentantii municipalitatii explicau ca intre primarie si firma respectiva a fost incheiat un parteneriat pentru constructia unei pizzerii si a unui fast – food, respectiv pentru amenajarea parcului. Autorizatia de constructie a fost emisa in data de 2 mai 2006 si are valabilitate doi ani, dar in contract nu apare stipulat termenul de finalizare a lucrarilor.
S-a obligat sa amenajeze parcul, dar intre timp s-a dizolvat
Mai mult decat atat, firma care s-a trezit stapana peste o buna bucata din parc s-a mai prevalat de o chichita. Astfel, amenajarea parcului ar incepe exact in momentul in care fast – food-ul va functiona. Cand se va intampla acest lucru? Probabil niciodata, pentru ca intre timp societatea Proiect Design SRL a fost dizolvata. Potrivit dosarului 686/97/2011, inregistrat in data de 18.01.2011 la tribunalul Hunedoara si solutionat o luna mai tarziu, SC Proiect Design SRL numai exista, dupa ce instanta a dispus admiterea cererii de dizolvare a firmei. Iar edilii asteapta, ptobabil, o minune, daca tinem cont de faptul ca stau cu mainile in san si asteapta ca Parcul Corvin sa se amenajeze singur. Practic, singura chestiune pe care a dispus-o municipalitatea a fost sa tunda iarba, la finele saptamanii trecute, si sustin ca mai multe nu pot sa faca pentru cu sunt in proces cu firma in cauza. “Firma a avut probleme si cu Inspectia Muncii, din cauza ca s-au extins mai mult decat era prevazut in proiect. In ceea ce priveste parcul, noi nu putem incepe modernizarea lui, atata timp cat suntem incurcati de contarctul respectiv si, mai mult, suntem in litigiu cu soietatea care a construit”, a explicat viceprimarul municipiului Hunedoara, Robert Dan.
Edilii din Hunedoara incearca sa rezilieze in instanta acordul incheiat in urma cu mai bine de cinci ani cu firma Proiect Design SRL Hunedoara. Iar pana atunci, nostalgicii nu pot decat sa se gandeasca la modul in care arata parcul inainte ca 23 de arbori sa dispara ca sa faca loc unei cladiri inutile.

Sursa: City NewsSpatiu verde neingrijit in mijlocul Hunedoarei Spatiu-verde2

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum