Forumul Hunedoara
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul Hunedoara

non comercial


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Turnatoria de tuburi din fonta ductila Orastie

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

metalurgistul

metalurgistul
"Turnătoria de fontă ductilă din OrăŞtie va deveni realitate
O investiţie aŞteptată

Investitorii germani estimeazã cã aceastã fabricã va genera cel puþin 250 de locuri de muncã

După mai bine de 10 ani de promisiuni şi tergiversări, deschiderea turnătoriei de tuburi de fontă ductilă din Orăştie va intra în linie dreaptă. Mai exact, fabrica închiriată de HS Vertrieb Grqamm GmbH va fi supusă testelor pentru a vedea cum răspunde solicitărilor, urmând ca, în câteva luni, să intre în producţie.
Astfel, în mai puţin de o lună vor fi demarate lucrările de revizie la instalaţiile hidraulice, electrice şi de aer comprimat şi va începe instalarea softurilor. Revizia generală ar putea să dureze câteva luni, în prima fază, firma germană având nevoie de câţiva zeci de angajaţi.
Singura din ţară
Veşti bune pentru locuitorii municipiului Orăştie! Turnătoria de tuburi de fontă ductilă va fi redeschisă, investitorii germani estimând că, în viitor, în această fabrică vor lucra circa 250 de angajaţi. Fabrica a fost închiriată de la Ministerul Economiei pentru 15 ani şi va fi singura unitate producătoare de fontă ductilă din ţară. Primele angajări care urmează să fie făcute vor fi pentru muncitorii de la întreţinere. Linia de fontă ductilă de la Orăştie a primit aprobarea de înfiinţare în anul 1996. În 2002 a fost finalizată linia producătoare de ţevi şi timp de un an s-au făcut probe tehnologice, pentru modificarea parametrilor şi s-au produs circa 3.000 de tone de tuburi. În septembrie 2003, turnătoria a fost închisă, după ce statul nu a mai alocat niciun ban pentru producţia de tuburi. Acum, firma germană doreşte să producă, pe lângă gama de ţevi proiectată pentru furnizarea apei potabile şi ţevi de canalizare, iar pentru asta va aloca fondurile necesare. În plus, urmează ca investitorul să modernizeze şi calea ferată uzinală, urmând să înlocuiască traversele şi o parte din şine. Capacitatea de producţie a turnătoriei va fi de 40.000 de tone de ţeavă pe an."

.. apare o speranta pentru revigorarea industriei judetului,..
sa speram ca intr-un viitor apropiat si Hunedoara se va schimba in bine si sa ofere locuri de munca pentru hunedoreni..

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum