Forumul Hunedoara
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul Hunedoara

non comercial


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Lista candidatilor patati

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Lista candidatilor patati Empty Lista candidatilor patati 19.10.10 18:17

jianu


Senat

Dan Radu Ruşanu (PNL)
Fost director adjunct al Centrocoop înainte de 1989; inspector guvernamental în 1991; deţine numeroase funcţii în administraţie; a fost preşedinte Eximbank şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Împreună cu soţia sa este deţinătorul unei averi estimate la 50 milioane de euro, avere care este în cercetarea Agenţiei Naţionale de Integritate. A fost subiectul multor acuzaţii în mass media, însă nu a fost niciodată subiectul unui dosar de corupţie care să ajungă în instanţă. Perioada de înflorire materială a familiei Ruşanu este cea în care Dan Radu Ruşanu a fost director Eximbank şi secretar de stat (1996-2000).

Multe dintre dintre acuzaţiile care i se aduc fac legătura dintre funcţia publică a lui Ruşanu şi beneficii suspecte ale unor oameni de afaceri, urmate de succese financiare ale firmelor soţiei demnitarului. Un beneficiar al unui important credit din partea băncii la care preşedinte era Ruşanu – omul de afaceri Dan Griţac – este asociat cu soţia lui Ruşanu, ale cărei firme beneficiază, de exemplu, de concesionarea la un preţ mult subevaluat a unor hale – şi a unei importante suprafeţe de teren – în centrul municipiului Constanţa; de administrarea companiei care a cedat halele se ocupă una dintre firmele lui Griţac. Presa consemnează multiple asemenea situaţii suspecte de a fi încadrate la crimă organizată.


Alin Şimota (PNL)
Om de afaceri şi proprietar al echipei de fotbal Jiul Petroşani; imagine controversată în mass media; avere estimată de 100 de milioane de euro, locul 94 în topul Adevărul; a fost subiectul mai multor anchete penale: ANAF a făcut şase plîngeri penale contra lui pentru neplata unor datorii la stat, evaziune fiscală; Parchetul de pe lîngă Judecătoria Hunedoara a decis neînceperea urmăririi penale şi aplicarea unei amenzi fiscale; a cîştigat în condiţii controversate licitaţia pentru amenajarea centrului civic Petroşani.


Racoţea Florin (PRM)
A migrat de două ori: de la PRM la PSD şi înapoi la PRM.


Adrian Păunescu (PSD)
Propagandist al Partidului Comunist şi al regimului lui Nicolae Ceauşescu prin intermediul revistei Flacăra şi al cenaclului „Flacăra“, fondat de el. După 1989 a înfiinţat Partidul Socialist al Muncii, alături de Ilie Verdeţ, partid pe listele căruia a candidat la preşedinţie în 1996. A trecut la PDSR în 1998. Este, de două legislaturi, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media. Are o avere considerabilă. Pe numele senatorului figurează o casă la Bârca şi o vilă în Bucureşti, maşini, terenuri. Pe numele fiicei Ana-Maria (14 ani) figurează o altă casă, un teren intravilan, un teren agricol la Tâncăbeşti, două apartamente (unul în Bucureşti, celălalt la Craiova).


Cristian Marius Vladu
(PD-L)
Fost prefect al judeţului în perioada 2005-2006, subprefect în anul 2007, suspectat şi anchetat pentru corupţie în anul 2007. Pînă în 2005 a fost membru în CA al Societăţii Reva Simeria (acum deţine acţiuni, 20%), care se ocupă cu reparaţiile de material rulant, în principal la vagoanele de la SNCFR. În paralel, Cristian Vladu a deţinut şi funcţia de director comercial al Regionalei CFR Marfă Timişoara. Presa afirmă că între CFR-Marfă, firmă cu capital de stat, şi Reva Simeria, cu capital privat, au existat relaţii comerciale – care au defavorizat compania de stat – în perioada în care prefectul de Hunedoara se afla la conducerea ambelor societăţi.Camera Deputaţilor

Tiberiu-Ioan Balint
(PNL)
S-a aflat în conflict de interese: consilier judeţean şi, totodată, director al Registrului Auto Român (RAR) din judeţul Hunedoara, a fost şi preşedinte al CA al Apaserv, societate aflată în subordinea Consiliului Local Deva; în aceste condiţii, firmele în care Balint este administrator sau acţionar au cîştigat contracte cu mai multe primării din judeţ. Balint putea cunoaşte bugetele primăriilor înainte de licitaţii şi putea, totodată, influenţa dirijarea fondurilor către comune, fonduri din care, o parte, s-a întors la firmele lui.


Mihail Nicolae Rudeanu (PSD+PC)
Fost subprefect al judeţului Hunedoara, fost preşedinte al CJ Hunedoara; a fost implicat într-un scandal de corupţie în legătură cu ajutorul dat la primirea finanţării pentru amenajarea unui drum judeţean; Consiliul Superior al Magistraturii a impus redeschiderea unui dosar penal de corupţie care fusese închis (abuziv) de un procuror local; în dosar a fost investigat ca făptaş şi M.N.Rudeanu.


Ioan Timiş (PNL)
Migrator: înainte de a deveni membru PNL, a trecut prin FSN, PD, ApR si PSD.


Cornel Cristian Resmeriţă
(PSD+PC)
A contribuit la extinderea migraţiunii de la cea politică la cea geografică: Primăria Lupeni, în care el este consilier, iar tatăl – Cornel Resmeriţă – primar, a organizat un program de vizite din bani publici extrem de ambiţios: SUA, Austria, Portugalia, Spania, Andorra, Danemarca, Norvegia, Suedia, Ungaria, Germania, Franţa, Elveţia, Cehia.

Sursa: Academia Catavencu

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum