Forumul Hunedoara
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul Hunedoara

non comercial


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Deranjul vecinilor

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Deranjul vecinilor Empty Deranjul vecinilor 16.03.10 3:45

Admin


Admin

Chiar daca demolati un perete sau ascultati o melodie la radio, ceva mai tare riscati sa fiti amendati cu sume intre 2 si 15 milioane de lei vechi. Pentru a nu intra in colimatoriul politiei trebuie sa aveti in vedere respectarea catorva “reguli de conduita”. Anuntarea administratorului de bloc sau a vecinilor din jurul casei dvs. despre petrecerile ce urmeaza sa aiba loc e o “lege a bunului simt” pe care trebuie sa o respectati.
In conformitate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, constituie contraventie:
- tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma (pct. 28 al art. 2);
- tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00 si 8:00 prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare, in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora (pct. 29 al art. 2).
In primul caz, sanctiunea este amenda de la 2.000.000 de lei la 10.000.000 de lei vechi, iar in cel de-al doilea caz, amenda de la 5.000.000 de lei la 15.000.000 de lei vechi.
Legea nu prevede ce anume reprezinta “zgomot” sau care este nivelul maxim al decibelilor acceptat, asa cum este prevazut in actele normative care reglementeaza situatia poluarii fonice industriale, aceasta urmand sa fie evaluata de la caz la caz de agentul constatator, avand in vedere si sustinerile martorilor.
Agentul constatator va intocmi un proces-verbal de constatare a contraventiei si aplicarea sanctiunii.
Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate face plangere in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia. Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.
Plangerea, impreuna cu dosarul cauzei, se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia, care va cita pe cel care a facut plangerea, organul care a aplicat sanctiunea, martorii indicati in procesul-verbal sau in plangere, precum si a oricaror altor persoane in masura sa contribuie la rezolvarea temeinica a cauzei.

http://aparatidrepturile.piczo.com/?g=8180619&vsrc=preview&cr=6

http://hunedoara.omgforum.net

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum